דבר ראשון, נסו לחשוב האם האורחים שלכם יעדיפו לאכול ארוחה חלבית או בשרית ?
כשמדובר בארוחה חלבית, מומלץ להגיש מבחר נאה של גבינות צבעוניות וטעימות בכמה דקות של הכנה:
גשו למעדנייה או לסופר הקרוב לביתכם. קנו מספר גבינות איכותיות כמו: גבינת פרמזן, תום, שחת, רוקפור, קממברט, רצוי להתמקד ב 4-5 סוגי גבינות קשות ואחת רכה כאשר הכמות המומלצת לאדם היא כ-100 גרם גבינה סה"כ. לצד הגבינות תוכל להגיש לחם טרי מחיטה מלאה, שיפון , או גרעינים ולצד הלחם הגישו גם קצת חמאה רכה בטמפרטורת החדר.
ליד הגבינות מומלץ להגיש סוגים שונים של אגוזים כמו מקדמיה , אגוזי לוז,אגוזי מלך, אגוזי פקאן וכן, פירות בשלים כמו אגסים, מנגו, ענבים או אבטיח. יהיו נהדרים לצד הגבינות ובעצם כל מה שטרי וטוב בעונה גם פירות יבשים כמו תמרים , שזיפים, צימוקים ייתנו מתיקות נעימה לצד הגבינות.
אם האורחים שלכם הם קרניבורים ידועים והחלטתם ללכת על ארוחה בשרית, מומלץ להגיש פלטת נקניקים וסוגי בשרים מעושנים. אפשר למצוא בכל סופרמרקט או מעדנייה מבחר של נקניקים כמו: סלמי, קבנוס, חזה אווז מעושן, קוניאק, פפרוני .בקשו מהמוכר שיפרוס אותם דק והגישו לצד מבחר של חמוצים שונים כמו: מלפפונים כבושים, חצילונים מוחמצים, זיתי טאסוס שחורים וכדומה... גם כאן מומלץ להגיש בליווי לחם טרי , חרדל איכותי ומיונז .
אם אתם חובבי דגים מלוחים ומעושנים אפשר לצרף אל פלטת הגבינות או פלטת הבשרים. דגים כמו: מטיאס, בקלה, שיפרוטים, אנשובי, איקרא, סלמון מעושן או סרדינים יתאימו בטעמן לשתי הפלטות.
לסיכום, כפי שראיתם, כשאין בידכם ידע רב בבישול או זמן להכנות מורכבות של ארוחה מרשימה הדבר הפשוט ביותר הוא לארגן כיבוד קל שמתבסס על מגשי אירוח.
אם כל הנאמר לעיל נשמע עדיין מורכב מדי אתם מוזמנים להתייעץ עם שף פרטי או כל בעל מקצוע אחר בתחום האירוח.
שיהיה בתיאבון!
עדי מילר - שירותי שף פרטי עד הבית ומקומות מיוחדים לאירועים קטנים.